Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τροφές που μας γερνούν...


Θέλουμε να δείχνουμε νέοι, όμορφοι και υγιείς, όμως οι κρέμες και οι θεραπείες δεν πρόκειται να  βοηθήσουν εάν δεν τρεφόμαστε σωστά.

Οι παρακάτω τροφές μας κάνουν κακό στο δέρμα και τη φυσική μας κατάσταση. 

Ζάχαρη

Σε όσα σημεία του σώματος μας υπάρχει περισσότερη απ ότι θα έπρεπε ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, οδηγεί σε ρυτίδες.

Ακόρεστα Λιπαρά

Όπως και η ζάχαρη, τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό, και επιπλέον επηρεάζουν και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Οι Άγγλοι λένε «A moment on the lips, a lifetime on the hips».. υπερβολικό αλλά δεν είναι κακό να το θυμόμαστε πριν αρχίσουμε τις υπερβολές.

Αλάτι

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση δημιουργεί κόπωση και φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη, το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών.Το αλάτι υπάρχει σε όλες τις τροφές, οπότε όσο περισσότερο το προσέχουμε, τόσο το καλύτερο.

Καφές

Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, επίσης αφυδατώνουν με τις ίδιες συνέπειες. Οπότε μην το παρακάνουμε...

Γλυκίσματα

Η ζάχαρη που περιέχουν γλυκά και γλυκίσματα προκαλεί φλεγμονές στο δέρμα και του προκαλεί την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ειδικά εκείνα που περιέχουν ασπαρτάμη, έχουν συσχετιστεί με πονοκεφάλους, πόνους αρθρώσεων και αυξάνουν την επιθυμία μας για γλυκά! Δοκιμάστε γλυκαντικά με βάση τη Στέβια που είναι φυσικό προϊόν αλλά και πάλι με μέτρο.

Αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αναφέραμε παραπάνω. Γενικά το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά.

Ενεργειακά Ποτά

Τα Energy drinks αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών 8 φορές περισσότερο από ότι τα αναψυκτικά! Η διάβρωση αυτή είναι που κάνει τα δόντια  να φαίνονται κιτρινισμένα.

Υδατάνθρακες

Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος.

Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

Αναψυκτικά

Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραμένει υγιείς και να καίει γρηγορότερα το λίπος, αλλά και το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να πίνουμε πολύ νερό.
Αξίζει μια μικρή προσπάθεια για μια μεγάλη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου