Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το Grey βλάπτει την υγεία και την τσέπη μας

Αποτέλεσμα εικόνας για πενηντα αποχρωσεις του γκριΦυσικά αναφέρομαι στη σειρά βιβλίων, που έγινε και ταινία, "Οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι". Αυτό το ντελίριο που έχει πιάσει όλο τον κόσμο από το 2011 όπου πρωτοεκδόθηκε το βιβλίο έχει κάνει την νοικοκυρά - συγγραφέα δισεκατομμυριούχο. Τα βιβλία, όπως άλλωστε και η ταινία είναι απογοητευτικά ανόητα. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να βλάψουμε την υγεία μας όπως άλλωστε και την τσέπη μας καθώς το εμπόριο τρίβει τα χέρια του και πουλάει ποικιλία προϊόντων που άμεσα ή έμμεσα αναφέρονται στο "Γκρι".

Αποτέλεσμα εικόνας για πενηντα αποχρωσεις του γκρι προϊόνταΤο 2011 το πρώτο βιβλίο «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» κυκλοφόρησε και πολυσυζητήθηκε για τον τρόπο που παρουσίαζε και αποτύπωνε όχι μόνο την ερωτική πράξη αλλά και την ερωτική διαστροφή, γιατί τα όρια μεταξύ των δύο καταστάσεων δεν είναι πάντα αποσαφηνισμένα. Δεν ήταν λίγες οι γυναίκες εκείνες, που επαναπροσέγγισαν με διαφορετικό τρόπο τη σεξουαλικότητά τους, κάτι το οποίο μετέδωσαν και στο σύντροφό τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βρετανία, έχει σημειωθεί άνοδος των ατυχημάτων που συνδέονται με το σεξ. Συγκεκριμένα παρατηρείται διπλασιασμός αυτών σε σχέση με το 2007. Στα ατυχήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται προβλήματα με ερωτικά βοηθήματα, αλλά και πρόκληση σωματικού πόνου.
Πριν από τρία χρόνια, ο αριθμός των περιπτώσεων άγγιζε τις 2.500. Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται τόσο για σοβαρά προβλήματα ή επιπλοκές, αφού μόλις το 25% χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ το 75% παίρνει εξιτήριο αμέσως. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συνιστούν να μην το παίρνουμε αψήφιστα καθώς έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις θανάτου μετά από ερωτικό ατύχημα.
 
walmartΣτη χώρα του marketing και του άκρατου καταναλωτισμού, την Αμερική, οι έμποροι τρίβουν τα χέρια τους καθώς επωφελούνται κι αυτοί από τα προϊόντα που σχετίζονται με το Fifty Shades Of Grey. Ιδού τα παραδείγματα:
Το Walmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον κόσμο, πουλάει ένα καλάθι στην τιμή των 70 $, με όνομα «Fifty Shades of Grey: Gourmet Gift Basket» το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, χειροπέδες, ένα κουτί δεμένο με σχοινί, ένα αφρόλουτρο και κεριά.
macys
Η γνωστή εταιρία O.P.I  κυκλοφόρησε μια σειρά βερνικιών νυχιών με όνομα Fifty Shades of Grey, με αποχρώσεις που έχουν ονόματα όπως My Silk Tie, Embrace the Gray, Shine for Me, Dark Side of the Mood, Romantically Involved και Cement the Deal.

Αποτέλεσμα εικόνας για target fifty shades of greyhttp://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/02/14/target.jpeg                                                      Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, η Target, έχει δύο εκδοχές: μία για τους «καθώς πρέπει», που περιλαμβάνει το αφρόλουτρο Fifty Shades of Grey Sensual Sweet Sensation Bath Oil, και μία για τους τολμηρούς που λέγεται «Fifty Shades of Grey Yours and Mine Adult Vibrating Love Ring». Ένα δαχτυλίδι για άντρες που… δεν φοριέται στο δάχτυλο.
2012 Fifty Shades of Grey White Silk

2011 Fifty Shades of Grey Red Satin


Για το τέλος σας άφησα το επίσημο προϊόν, αφού έχει την ευλογία της συγγραφέως. Κρασιά από την Καλιφόρνια: λευκό με το όνομα White Silk προς 17,99$ το μπουκάλι και κόκκινο με το όνομα  Red Satin στην ίδια τιμή. Υπάρχει και η συσκευασία δώρου με 45,99$.



         


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου