Λάχανο Savoy |
Λαχανοντολμάδες με σολωμό (3-4 μερίδες)
Αφού κόψουμε βαθιά την ρίζα του λάχανου το ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Το τοποθετούμε στο σουρωτήρι και όταν είναι χλιαρό βγάζουμε τα φύλλα ένα-ένα. Τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σε πιάτο. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε (με ψαλίδι είναι πιο εύκολο) 500 γρ. φιλέτο σολωμού και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (μπλου μπόνετ μακρύκοκκο), 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, χυμό 1/2 λεμονιού, λίγο ψιλοκομμένο άνιθο ή/και μάραθο, αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση κόκκινο). Βάζουμε γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου και το τυλίγουμε σφιχτά. Στον πάτο της κατσαρόλας μας βάζουμε 2 φύλλα λάχανου και από πάνω τους λαχανοντολμάδες μας. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να είναι σκεπασμένοι οι λαχανοντολμάδες. Σε 30 λεπτά είναι έτοιμοι. Το ζουμάκι μπορούμε να το δέσουμε με αυγολέμονο ή με λίγο corn flower.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή ΔΕΝ χρησιμοποιώ το κλασσικό άσπρο λάχανο. Προτιμώ το σγουρό, το κινέζικο και αν πέσω σε γλυκό τρυφερό μωβ λάχανο, ε... τότε το φαγητό απογειώνεται και αισθητικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου