Υπάρχουν μερικά μυστικά μαγειρικής που καλό θα είναι να ξέρουμε.
Μπορούν να "απογειώσουν" ένα πιάτο και να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
- Όταν καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες.
- Όταν ψήνουμε κρεατικά σε μπάρμπεκιου δεν πρέπει να τα γυρίζουμε πολλές φορές και δεν πρέπει καθόλου να τα τρυπάμε. Ειδικά το μοσχάρι, θέλει γύρισμα 2 μόνο φορές!
- Όταν κόβουμε με το μαχαίρι λεμόνι ή ντομάτα πρέπει να το πλένουμε αμέσως διότι μπορεί να οξειδωθεί. (Εκτός κι αν είναι κεραμικό)
- Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα και γρήγορα ντομάτες τις χαράζουμε λίγο από την πάνω μεριά και τις βουτάμε για λίγο σε ζεματιστό νερό.
- Όταν θέλουμε να κόψουμε λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, λόλα κλπ.) είναι προτιμότερο να τα κόβουμε με το χέρι και σε χοντροκομμένα κομμάτια γιατί με το μαχαίρι μαυρίζουν - οξειδώνονται και χάνουν τις βιταμίνες τους.
- Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι ή χοιρινό στην κατσαρόλα θα ήταν καλό να τα περνάμε για λίγα λεπτά από βραστό νερό πριν την διαδικασία του μαγειρέματος έτσι ώστε να "κλειδώσουμε" μέσα στο κρέας τις βιταμίνες του και να απομακρύνουμε τις βλαβερές ουσίες.
- Για να κάνουμε μια μοσχαρίσια μπριζόλα μαλακιά, αφού την ξεπλύνουμε με νερό την αλείφουμε με χυμό από ακτινίδιο και μαγειρεύουμε κανονικά.
- Όταν ανοιχτεί ο πελτές ντομάτας και θέλουμε να διατηρηθεί τον σκεπάζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Για να δώσουμε ωραίο χρώμα στις πίτες χτυπάμε αυγό, λίγο γάλα εβαπορέ και λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε το πάνω τελευταίο φύλλο.
- Στα ψητά σχάρας είναι προτιμότερο την ρίγανη να την προσθέτουμε προς το τέλος ώστε να μην πικρίζει και για να μην χάνει το άρωμά της.
- Αν θέλετε να μείνει ζουμερό το κρέας, μην το κόψετε αμέσως. Αφήστε το να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Αν εφαρμόσετε αυτή την τεχνική, το κρέας θα είναι πιο ζουμερό και όταν το κόψετε για να το βάλετε στο πιάτο θα δείτε τη διαφορά.
- Για να μην "μαζέψει" το μπέικον καθώς το μαγειρεύεται, χαράξτε μικρές εγκοπές με το μαχαίρι κατά μήκος του. Σημαντικό είναι να το βάλετε σε κρύο αντικολλητικό τηγάνι προκειμένου να βγει πιο τραγανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου