Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Streetpong δηλαδή ping-pong δρόμου

"Αλληλεπιδράσεις σε αστικό περιβάλλον" ήταν το θέμα του μαθήματος που έβαλε στους φοιτητές του ο καθηγητής Wölwer του Πανεπιστήμιου HAWK Hildesheim. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του StreetPong. Το σημείο εκκίνησης ήταν το πρόβλημα της αναμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα στα φανάρια πεζών.  
Το StreetPong είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, που μοιάζει με το πινγκ-πονγκ, σε μια οθόνη αφής μεταξύ δύο ανθρώπων. Μετακινείς με το δάχτυλό σου τη "ρακέτα", αποκρούεις το μπαλάκι και προσπαθείς να μη χάσεις μπαλιά. Το παιχνίδι παίζεται για όση ώρα κρατάει το κόκκινο φανάρι. Ο αντίπαλος μπορεί να είναι κάποιος από την άλλη πλευρά του δρόμου που περιμένει, επίσης, να διασχίσει το δρόμο. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ κατάλληλο για να παίξει κάποιος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή στο παιχνίδι δημιουργεί επαφή με τον απέναντι πεζό.. Έτσι το StreetPong παρέχει μια πλατφόρμα για επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Τρεις φοιτητές το δημιούργησαν και αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένο σε φανάρια κυκλοφορίας στην πόλη Hildesheim της Γερμανίας. Δείτε το βιντεάκι για να καταλάβετε ή να εμπνευστείτε... για να κάνετε κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου