Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αποτοξίνωση 3 ημερών!

Μετά τις γιορτές χρειαζόμαστε μια περίοδο αποτοξίνωσης. Η αποτοξίνωση (detox) θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από τις τοξίνες και να διατηρήσουμε την υγεία μας. Το σώμα μας θα είναι σε θέση να παράγει νέα, πιο υγιή κύτταρα , να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα . Με ένα 72-ωρο αποτοξίνωσης , θα αισθανόμαστε πιο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Το χλιαρό νερό έχει μια πιο υγιή , πιο κατευναστική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα σας . Πίνοντας κρύο νερό ή κάτι πολύ ζεστό όπως ο καφές ή το τσάι μπορεί να σοκάρει το πεπτικό σας σύστημα . 

Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα κατά τη διάρκεια 72 ωρών detox σας. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού στο νερό σας για να έχει λίγη γεύση. Τα μόνα τρόφιμα θα πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια 72 ωρών της αποτοξίνωσής σας είναι τα φρούτα , τα λαχανικά και τα δημητριακά . Σαν δημητριακά ολικής αλέσεως , μπορείτε να φάτε καστανό ρύζι , το 100% δημητριακά ολικής αλέσεως , ψωμί και ζυμαρικά.

Την πρώτη μέρα μπορείτε να φάτε ως 8 φρούτα ή χυμούς φρούτων.
Τις επόμενες 2 ημέρες θα υπολογίσετε 3 φρούτα, 3 μερίδες λαχανικών (σαλάτα ή σούπα) και 3 μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης ( 1 μερίδα είναι 1 φλυτζάνι καστανού ρυζιού ή μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης ή ένα πιάτο φρούτου μακαρόνια ολικής άλεσης ή μια κούπα δημητριακά ολικής άλεσης) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Δηλαδή κάθε μέρα θα τρώτε τρία γεύματα όπου σε κάθε γεύμα θα τρώτε 1 φρούτο ή ένα χυμό, 1 μερίδα λαχανικών και 1 μερίδα δημητριακών.

 Χαλαρώστε κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσής σας. Περπατείστε χαλαρά  για περίπου 30 λεπτά κάθε μέρα. Πιείτε τσάι από βότανα (χωρίς καφεΐνη ) και αφιερώστε λίγα λεπτά ησυχίας για να το απολαύσετε. Δοκιμάστε το διαλογισμό και γιόγκα για μια υγιή και καταπραϋντική χαλάρωση για το μυαλό και το σώμα . Όταν το 72-ωρο αποτοξίνωσης έχει περάσει, σκεφτείτε ποια από  τις χαλαρωτικές ασκήσεις σας άρεσε περισσότερο και ενσωματώστε τη στην καθημερινή σας ζωή για μια υγιή αλλαγή του τρόπου ζωής σας.

Αποφύγετε ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής σας. Μείνετε μακριά από το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το αλάτι, την καφεΐνη, τα συντηρητικά, τα κρέατα, το γάλα, τα αυγά , τα τυριά και τη σοκολάτα. Εννοείτε ότι αν καπνίζουμε, θα πρέπει να το περιορίσουμε όσο μπορούμε. Η άσκηση, ο διαλογισμός και το διάβασμα βοηθούν πολύ σ'αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου