Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Το καθημερινό καθήκον των ηγετών - Εκλογές έρχονται

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σημαντικές αποφάσεις που παίρνουν οι ηγέτες του κόσμου, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα, είναι άνθρωποι. Η ιταλίδα καλλιτέχνης Cristina Guggeri δεν ξεχνά και απ' ότι φαίνεται δεν θέλει ούτε εμάς να μας αφήσει να ξεχάσουμε. Δημιούργησε έτσι μια σειρά εικόνων με τίτλο «Το Καθημερινό Καθήκον» (Il Dovere Quotidiano). Στις εικόνες πρωταγωνιστούν ηγέτες την ώρα που απαντούν στο κάλεσμα της "φύσης". Φυσικά, οι εικόνες δεν είναι αληθινές.

 world-leaders-pooping-the-daily-duty-cristina-guggeri-4
Η Guggeri δήλωσε ότι η ιδέα της ήρθε από το γεγονός ότι όλοι ικανοποιούμε τις ανάγκες μας με τον ίδιο τρόπο. Καθόμαστε στο "Θρόνο" σε ησυχία, μόνοι με τον εαυτό μας. Το μήνυμα  που θέλει να μεταδώσει είναι : οι ηγέτες πρέπει όχι μόνο να εκτελούν τα φυσιολογικά τους καθήκοντα αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι (που τους ψήφισαν) περιμένουν από αυτούς να εκτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, δηλαδή τη δουλειά για την οποία τους έχουν εκλέξει.
Άραγε οι δικοί μας οι πολιτικοί ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός από την κατάκτηση του Θρόνου;;; Το ελληνικό "Games of Throne" συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Ας αναλογιστούμε τι κάνουν αυτοί για μας.

1 σχόλιο: