Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε!

Για όσους δεν πήγαν ή θέλουν να ξαναπάνε να υπενθυμίσω ότι η έκθεση 3D Printing συνεχίζεται ως τις 31 Ιανουαρίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στο πλαίσιο της έκθεσης καταξιωμένοι δημιουργοί, που συμμετέχουν σε αυτήν με έργα τους, επισκέπτονται τη Στέγη και μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Επίσης ακόμα προλαβαίνετε τα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
 
Ομιλία του 3D design γκουρού Assa Ashuach 
Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 19:00 
Αποτέλεσμα εικόνας για Assa AshuachΟ διεθνώς βραβευμένος γκουρού του 3D design Άσσα Άσουκ έρχεται στη Στέγη να μιλήσει σε μια ιδιαίτερα χρήσιμη και διαφωτιστική συζήτηση για τους επαγγελματίες του design, και όχι μόνο. Πώς αλλάζει η σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και τον χρήστη; Τι δυνατότητες προσφέρει στην παραγωγική διαδικασία η εκτύπωση σε τρεις διαστάσεις; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν από τον ίδιο τον Άσσα Άσουκ.
Ο Άσσα Άσουκ γεννήθηκε στο Ισραήλ και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για το έργο του, μεταξύ άλλων από το Design Museum του Λονδίνου και το Esmee Fairbairn Foundation. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν διαδραστικές, συνεργατικές (co-design) μεθόδους, που επιτρέπουν στον σχεδιαστή να επικοινωνεί με τον χρήστη κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός αντικειμένου.
Έργα του Άσουκ έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία του Λονδίνου, όπως το Design Museum, το Science Museum και το Victoria & Albert Museum, καθώς και σε άλλα ιδρύματα ανά τον κόσμο. Η ομιλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα.
 
 Ομιλία της σχεδιάστριας κοσμημάτων Silvia Weidenbach
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 19:00
Η εξαιρετικά επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων Σίλβια Βάιντενμπαχ συναντά το κοινό της Στέγης και μιλάει για τις εξελίξεις στον τομέα του σχεδιασμού κοσμημάτων με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Η Γερμανίδα Σίλβια Βάιντενμπαχ είναι από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες κοσμημάτων νέας τεχνολογίας. Είναι η πρώτη σχεδιάστρια που χρησιμοποίησε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους σε κοσμήματα τα οποία δημιούργησε με τρισδιάστατη εκτύπωση.
Έχει κάνει σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες και στην παραδοσιακή τέχνη της κοσμηματοποιίας και ζει στο Λονδίνο. Τα έργα της συνδυάζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους κοσμηματοποιίας.
Η Βάιντενμπαχ διδάσκει στο Royal College of Art και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Design Museum, καθώς και με το μουσείο Sir John Soane του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με το Jerwood Makers Open Award και είναι επικεφαλής εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο τμήμα ερευνών της BMW.
Δουλειά της θα φιλοξενηθεί το 2015 στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, καθώς και στην Galerie für Angewandte Kunst του Μονάχου, ενώ ήδη έχει εκθέσει το έργο της στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τον Καναδά.  
Η ομιλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου