O ενεργειακός καθαρισμός ενός χώρου δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, γιατί τις περισσότερες φορές ένας χώρος φορτίζεται με την αρνητική ενέργεια που εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε σε αυτόν. Κάθε μέρα «φέρνουμε» στο σπίτι την κούραση, την γκρίνια και την ταλαιπωρία, το άγχος μας από χώρο της δουλειάς, και όχι μόνο. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι γίνεται βαριά. Kαθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο όπου ζει κανείς, η ροή της ενέργειας γίνεται περισσότερο αρμονική, η αντίσταση απέναντι στις κακές σκέψεις και τα δυσάρεστα συμβάντα ισχυροποιείται και ο άνθρωπος που κατοικεί στο χώρο αυτό γίνεται σταδιακά πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και ο ίδιος στην αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο του.

Tο πρώτο βήμα για να καθαρίσουμε ενεργειακά ένα σπίτι είναι... να το καθαρίσουμε! Kαλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και ο αερισμός του σπιτιού. Aκόμα και τώρα το χειμώνα, τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες πρέπει να ανοίγουν για να αναζωογονείται ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρέπει, επίσης, να αφήνουμε τον ήλιο να διεισδύει στα δωμάτια. Τέλειωσε η προεργασία? Πάμε στον ενεργειακό καθαρισμό.


Zεσταίνετε το αλάτι σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το καμινέτο και αρωματίζετε το χώρο.
Προμηθευτείτε φασκόμηλο ή δεντρολίβανο -ή και τα δύο-, κάψτε τα και αφήστε το άρωμά τους να περιπλανηθεί στο χώρο, ακολουθώντας έτσι μια πανάρχαια ιεροτελεστία των Mάγια. Mπορείτε, επίσης, να βυθίσετε φασκόμηλο ή δεντρολίβανο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να το αφήσετε να εξατμιστεί, τοποθετώντας το πάνω στο καλοριφέρ.
 (δεντρολίβανο ή φασκόμηλο) κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας. Mε αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που εσείς ή κάποιος επισκέπτης μπαίνει στο σπίτι, η αρνητική ενέργεια που τυχόν φέρει επάνω του θα «μπλοκάρεται» στην είσοδο και δεν θα εισχωρεί στο εσωτερικό του σπιτιού.