Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ένα πρωινό στην Αθήνα (Πλάκα - Αναφιώτικα)

Μου αρέσει να συνδυάζω πολλά πράγματα και διαφορετικά. Ποτέ δεν πάω μόνο για περπάτημα, ποτέ δεν πάω μόνο για ψώνια. Αγαπώ πολύ την πόλη μου και με κάθε ευκαιρία την "γνωρίζω" σε όποιον θέλει να ακολουθήσει. Μια "τυπική" βολτίτσα με αφετηρία το μετρό της Ακρόπολης έχει ως εξής:
Καφεδάκι στο ELAEA (Στρ. Μακρυγιάννη 19-21), γιατί έχει τον υπέροχο καφέ IPANEMA, γλυκά από το Μητροπολιτικόν και κατά καιρούς κόσμο διανοούμενο.
Δυστυχώς, σήμερα (3/9/16) που πέρασα διαπίστωσα ότι ο ιδιοκτήτης το γύρισε το μαγαζί σε τουριστικά μεζεδάκια. Μια επιλογή μου για καφέ είναι η καφετέρια στο Μουσείο της Ακρόπολης με την υπέροχη θέα στην αρχαιολογική ανασκαφή. Στην έξοδό μου πάντα χαζεύω και τα όμορφα αντικείμενα στο κατάστημα του μουσείου.


Στάση, χάζι και αγορές από το 18Φ (Φρυνίχου 18) με τα καλαίσθητα χειροποίητα κοσμήματα για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες  https://el-gr.facebook.com/18frynihou

Βόλτα στα Αναφιώτικα, γύρω - γύρω, φωτογραφίες, αν είσαι τυχερός μιλάς και με ντόπιους http://www.eie.gr/archaeologia/gr/arxeio_more.aspx?id=243 


Επίσκεψη στο Πρώτο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο και πολύ ενδιαφέρον. Αν δεν παρακολουθήσετε ξενάγηση, καλό θα είναι να πάτε διαβασμένοι.Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα πραγματοποιείται ξενάγηση στο Μουσείο στις 13.00, δωρεάν και αξίζει! http://www.uoa.gr/to-panepistimio/moyseia/istorias-toy-panepisthmioy-a8hnon.html και εικονική ξενάγηση στο http://www.history-museum.uoa.gr/ 


Φεύγοντας από το Μουσείο του Πανεπιστημίου από την κάτω πλευρά (οδός Θόλου) και πηγαίνοντας προς την Μνησικλέους, στο δεξί χέρι βλέπετε στοιβαγμένα στον "τοίχο" διάφορα πράγματα που πετάμε στα σκουπίδια. Εκεί μένει ο Μάκης ο ρακοσυλλέκτης, φίλος του Ωνάση μαζί με τη γυναίκα του και τις 18 γάτες του. Μου έκανε εντύπωση ότι μιλούσε άψογα αγγλικά (για χάρη της μεξικάνας φίλης μου) και ότι ήταν πολύ ευγενικός. Αν είστε τυχεροί και τον συναντήσετε θα ακούσετε διάφορες ιστορίες άλλων εποχών. Θα σας δείξει και φωτογραφίες διάσημων πολιτικών, ηθοποιών, τραγουδιστών Ελλήνων και ξένων.


Τελευταία στάση για υπέροχες τάρτες (σερβίρονται με σαλάτα 5 ευρώ), κρασάκι και σπιτικά γλυκά στο Γιασεμί (Μνησικλέους 23). Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ας καθίσουν στην εσωτερική αυλίτσα κι ας αφήσουν τα σκαλάκια για την νεολαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου