Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Teodosio Sectio Aurea. Ο ζωγράφος των σκιών!

Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές.

Ο Teodosio Sectio Aurea  μας οδηγεί στον μαγικό κόσμο των σκιών!

Ο Teodosio δεν συνηθίζει να μιλά για τον εαυτό του, ούτε για τις σπουδές του, ή ακόμη για το ποιο είναι το πραγματικό του όνομα. "Το όνομα μου είναι Teodosio Sectio Aurea που σημαίνει Χρύση τομή. Η Χρυσή Τομή είναι κώδικας, σημαίνει το τέλειο στην αρμονία, είναι ένας χρυσός κανόνας. Ο Διογένης έλεγε: Δεν είμαι Αθηναίος, δεν είμαι Έλληνας, είμαι πολίτης του κόσμου. Πιστεύω δεν έχει σημασία το όνομα και ποιος είσαι. Σημασία έχει να βρεις για ποιο λόγο υπάρχεις εδώ, ποια είναι η μικρή αποστολή σου και ποιος είναι ο δρόμος σου".

Η τέχνη του Aurea  μεταμορφώνει καθημερινά, συμβατικά, ακόμη και άσχημα αντικείμενα σε κάτι το όμορφο και ποιητικό και κάθε έργο του μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Στα έργα τέχνης από σκιά του Aurea αναγνωρίζουμε δημοφιλή έργα από την ιστορία της τέχνης, όπως τον «Άνθρωπο του Βιτρούβιου» του Leonardo da Vinci, το «Έκτορας και Ανδρομάχη» του Giorgio De Chirico και πολλά πολλά άλλα.

Απολαύστε τον!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου