Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο τενεκές λαδιού που έγινε... τσάντα!

Οι νέοι Ελληνες σχεδιαστές μας ξετρελαίνουν!
Αν και η χώρα μαστίζεται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση, η δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Οι αρθρογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Telegraph τονίζουν ότι τα νέα χέρια του ελληνικού design προσφέρουν αυτό που αναζητεί η παγκόσμια βιομηχανία: την αυθεντικότητα.

Ο Λουκάς Αγγέλου και η Βάσω Ασφή γνωρίστηκαν στο Central St Martins στο Λονδίνο, όπου σπούδαζαν βιομηχανικό σχέδιο. Το 2011 ίδρυσαν την εταιρεία StudioLav. Σχεδιάζουν κυρίως μικρά έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι. 
Το 2013 ήταν υποψήφιοι για το διεθνές βραβείο EDIDA (Elle Decoration Design Awards) στην κατηγορία Young Talent Designer of the Year και φιναλίστ για το BIO23 Design Biennial Award, Ljubljana 2012 στην κατηγορία Back to Crafts

«Η ελληνικότητα υπάρχει στο DNA μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις μνήμες μας. Θέλουμε να εντάξουμε την κουλτούρα μας στον τρόπο που σχεδιάζουμε. Γενικώς, η διεθνοποίηση δίνει τη θέση της ξανά στην τοπικότητα» αναφέρουν οι δημιουργοί.


Η τελευταία τους δημιουργία, το «Atlas Shopper», έκανε το γύρο των social media: oι σχεδιαστές έχουν μετατρέψει τον χαρακτηριστικό μπλε-λευκό τενεκέ λαδιού και φέτας σε τσάντα για τα ψώνια.
Φτιαγμένη από μέταλλο και δέρμα, γίνεται στυλ και προσφέρεται για τις βόλτες στην πόλη, ακόμα και για διακόσμηση.
Η τσάντα Atlas Shopper μας δείχνει το πώς ένα παραδοσιακό προϊόν μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό αξεσουάρ φετίχ. «Η κρίση ανάγκασε τους νέους σχεδιαστές να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. Σε άλλες εποχές μπορεί να δούλευαν για κάποια εταιρεία και να μην αναδεικνυόταν το ταλέντο τους. Πάντως, στα δημιουργικά επαγγέλματα το στοιχείο της αβεβαιότητας, το μη προβλέψιμο και η συνεχής πάλη μετατρέπονται σε ατού» προσθέτουν οι δημιουργοί.

Τι λέτε?
Αν σας ενδιαφέρει, 
η ATLAS Shopper είναι διαθέσιμη μέσω του ozonboutique.com

6 σχόλια: