Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα πιτάκια της Αλέκας

Όπου Αλέκα δεν είναι κάποια διάσημη Τιβι περσόνα αλλά φίλη η οποία μαγειρεύει καταπληκτικά. Μη θέλοντας να τα ονομάσω κρεατο- ή κιμαδο- πιττάκια αποφάσισα να τα λέω με το όνομα της δημιουργού.
Υλικά:
  • 1 πακέτο ζύμη Κουρού (τετράγωνα ή στρογγυλά - περίπου 20 τεμάχια)
  • 300 γραμμάρια κιμά
  • μισό πακέτο κατεψυγμένη "σαλάτα καλαμποκιού" - Μπάρμπα Στάθης
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και πάπρικα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και όταν πάρουν χρώμα προσθέτω τα λαχανικά (πολτοποιημένα στο μπλέντερ). Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 1 κουταλάκι γεμάτο του γλυκού κάρυ κι άλλο ένα πάπρικα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να ψηθούν τα λαχανικά. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν τα λαχανικά είναι ψημένα και δεν υπάρχουν υγρά στο τηγάνι μας. Την αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά ενώ προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζω τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου και το κλείνω αφού έχω περάσει τις άκρες του με νερό (βουτάω το δάχτυλό μου σε νερό) για να κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετώ τα πιττάκια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω έως ότου πάρουν χρώμα (περίπου 20 λεπτά).
Φυσικά η γέμιση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεγάλο φύλλο πίτας, ή για γέμιση Τορτίγιας ή για γέμιση κυπριακής πίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου