Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Χαρίστε Δώρα στον Εαυτό σας...

Και βελτιώστε τη ζωή σας!


Από την ElliSfika
Παρόλο που οι γιορτές τελείωσαν  και το πορτοφόλι σας δεν λέει να γεμίσει, συνεχίστε να παίρνετε δώρα καθημερινά!
Τα δώρα δεν είναι μόνο για τις γιορτές. Είναι καθημερινής χρήσης! Και μην περιμένετε βέβαια από τους άλλους!
Ξεκινήστε εσείς και οι άλλοι θα σας ακολουθήσουν. 
Είναι μεταδοτικό. Απλά καθημερινά δώρα χωρίς κόστος!

Ξεκινήστε λοιπόν,
1.με ένα αγκάλιασμα του εαυτού σας γύρω από τις ωμοπλάτες και μία θετική δήλωση:  “Με αγαπώ και με αποδέχομαι”.
Παρόλο που δεν κατάφερα να είμαι η τέλεια μάνα, σύζυγος, επαγγελματίας,
γυναίκα, φίλη και πάει λέγοντας, δεν πειράζει, “αγαπώ και αποδέχομαι απόλυτα και ολοκληρωτικά τον εαυτό μου, το σώμα μου και την προσωπικότητά μου”.
 
2. Πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε από την κορυφή ως τα νύχια το σώμα σας γεμάτο φως, χαμογελάστε και σηκωθείτε τραγουδώντας η σιγοψιθυρίζοντας έναν σκοπό.

3. Αυξήστε τις δονήσεις! Περπατήστε και κουνήστε το σώμα σας. Κουνήστε την λεκάνη σας, τους ώμους σας, το κεφάλι σας, τον αυχένα σας.
Ανοίξτε το στόμα σας και συλλαβίστε δυνατά τα φωνήεντα, Α, Ε, Ο, Ι, …
Με τις γροθιές σας χτυπήστε το σώμα σας  πάνω από το στήθος , φωνάζοντας “αααα….’’ Μετά χτυπήστε ανάμεσα από το στήθος, φωνάζοντας “ιιιιι…”Ύστερα κτυπάτε κάτω από το στήθος και φωνάζετε “εεεε…” και μετά κτυπάτε τα άκρα σας (χέρια και πόδια) και φωνάζετε “ου,ου,ου….” (Ενεργειακή άσκηση που αυξάνει τις δονήσεις). Συνεχίστε με ποδοβολητό και παλαμάκια.
Μετά φανταστείτε ότι ανάμεσα στα χέρια σας κρατάτε μία μπάλα και  παίξτε με αυτήν . Δώστε της  διάφορα σχήματα.  Μπορείτε να  την μεγαλώσετε να την μικρύνετε , να την τοποθετήσετε πίσω από το κεφάλι σας με τεντωμένα χέρια  η να λυγίσετε τα πόδια και να την  φέρετε στους αστραγάλους.

4. Πριν ξεκινήσετε τις σκέψεις για την οργάνωση της ημέρας, σκεφτείτε έναν χώρο που σας αρέσει πολύ και σας φέρνει χαρά. Την θάλασσα, ένα σπίτι, το βουνό. Σκεφτείτε το με απόλυτη λεπτομέρεια . Σχεδιάστε το στο μυαλό σας με απόλυτη ακρίβεια και τοποθετήστε μέσα εκεί τον εαυτό σας. Είναι ο δικό σας “ιερός” προσωπικός χώρος. Δημιουργήστε τον και απολαύστε τον. Βρείτε μέσα σε αυτόν ό,τι χρειάζεστε. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας αν ζοριστείτε πολύ, μπορείτε να επιστρέψετε με την φαντασία σας στον χώρο αυτό για λίγο να πάρετε ενέργεια.

5. Αφιερώστε την κάθε μέρα σε μία αξία. Στην αγάπη, την συμπόνοια, την κατανόηση, τον αλτρουισμό η ότι άλλο αισθανθείτε.

6. Αδειάστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη. Προχωρήστε στην δράση αλλά μην σκέφτεστε πολύ.

7. Χαρίστε σιωπή. Μην απαντάτε συνέχεια σε όλα τα τηλέφωνα.Επιλέξτε προσεκτικά τις συζητήσεις  που συμμετέχετε. Αποφύγετε να μιλάτε για την κρίση, για την αρρώστια που ίσως έχετε η τον πόνο που σας ταλαιπωρεί η για να σχολιάσετε τον γείτονά σας.. Μιλήστε μόνο όταν είναι απαραίτητο και θα έχετε αποθέματα ενέργειας.

8. Τραγουδήστε, χορέψτε, χαμογελάστε την ώρα που οδηγείτε, που πλένετε τα πιάτα, που δουλεύετε στον υπολογιστή. Τολμήστε το κάθε στιγμή!

9. Μπορείτε να σκύψετε για ένα λεπτό να μυρίσετε ένα λουλούδι, να αγγίξετε ένα ζώο.
Να σταματήσετε, να ακούσετε για λίγο έναν φίλο η έναν γνωστό
Ζήστε την κάθε στιγμή με χαρά και συνείδηση.

10. Τέλος , χαρίστε κάτι σε αυτούς που αγαπάτε. Αγκαλιάστε τους περισσότερο, τραγουδήστε τους , χαμογελάστε τους. Η μπορείτε να τους κάνετε μία ωραία ζωγραφιά, να τους μαγειρέψετε το αγαπημένο τους φαγητό η και να τους ετοιμάστε το μπάνιο με αρωματικό αφρόλουτρο , αλάτι Ιμαλαίων και πολλά , πολλά κεριά.

2 σχόλια:

  1. Nεο αίμα στο blog! Kαλωσόρισες! Ευχομαι τα αρθρα σου να ειναι το ιδιο καλά με τις αλλες δυο συντακτριες! Σασ διαβαζω καθημερινα! Αντιγονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη , ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
      Χαίρομαι πολ'υ που είμαι στο blog . Θα χαρώ να διαβάζεις τα άρθρα μου και να σου αρέσουν.
      Ε.S

      Διαγραφή