Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Όταν οι τρίχες... δίνουν χαρά!

Το διάβασα, με συγκίνησε και θέλω να σας το μεταφέρω. Μακάρι να το ήξερα από το καλοκαίρι, όταν έκοψα τα μαλλιά μου κοντά...




Μια 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη η Μελίνα Κωνσταντινίδου, πήρε την πρωτοβουλία και εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία συγκεντρώνοντας τρίχες, κοτσίδες και πλεξούδες. Με τα μαλλιά αυτά θα κατασκευαστούν περούκες, που θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.
Την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει ήδη περισσότεροι από 400 δωρητές από κάθε γωνιά της χώρας και σύντομα παιδιά μέχρι 21 ετών που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, αλλά και από αλωπεκία, θα παραλάβουν τις περούκες τους.

Η Μελίνα, εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας ότι στην Αμερική είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία συγκέντρωσης μαλλιών από πολλές χώρες για την κατασκευή περουκών. Αμέσως κουρεύτηκε και έστειλε τα μαλλιά της στον οργανισμό για να τον στηρίξει, μαζί με άλλα 150 άτομα από την Ελλάδα.
"Είδα ότι είναι πολλές οι γυναίκες που θέλουν να δωρίσουν και έτσι ξεκίνησα με μερικά άλλα άτομα να ψάχνουμε ποια εταιρία θα αναλάβει να φτιάξει τις περούκες. Μια ομάδα επτά ατόμων ‘’τρέχει’’ την καμπάνια και 30 συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές και συλλέγουν τα μαλλιά. Από αυτά, τα 6 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθούμε να στήσουμε νομικά τον οργανισμό και να βρούμε ένα χώρο που θα φιλοξενήσει τη δράση μας. Ελπίζουμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο απευθυνθήκαμε θα μας παραχωρήσει έναν χώρο. Παράλληλα, ξεκινούμε να καταγράφουμε τις ανάγκες για περούκες, σε συνεργασία με συλλόγους, ενώ μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς και μεμονωμένα όποιος χρειάζεται περούκα", τονίζει η Μελίνα Κωνσταντινίδου.
Για να μπορέσει κάποιος να δωρίσει τα μαλλιά του θα πρέπει:
• Τα μαλλιά να είναι στο φυσικό τους χρώμα (Βαμμένα μαλλιά σε καλή κατάσταση είναι αποδεκτά), δηλαδή όχι καμένα και ταλαιπωρημένα.
• Να έχουν μήκος τουλάχιστον 20cm
• Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά.
• Τα μαλλιά πρέπει να σταλούν στεγνά, μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά

Οσες λοιπόν σκέφτονται να κουρέψουν τα μαλλιά τους έχουν έναν παραπάνω λόγο, αφού το κούρεμα έχει γίνει πλέον ευκαιρία να κάνουν μια καλή πράξη. 
Με μόλις 20 εκατοστά μαλλιά μπορεί κανείς να χαρίσει το χαμόγελο σε παιδιά με καρκίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή της δωρεάς στον Οργανισμό θα πρέπει να επισκεφθείτε το Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις στο facebook 
ή το childrenwithhairloss.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου