Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συκώτι με κρεμμύδια και μήλα

Έχετε καταλάβει το πόσο πολύ μου αρέσει η μαγειρική και οι υγιεινές τροφές. Αυτό που δεν ξέρετε είναι το πόσο πολύ μου αρέσει να τρώω που και που ανθυγιεινά φαγητά. Η αίσθηση είναι η ίδια μ' αυτής της σκανδαλιάς! Η παρακάτω συνταγή, συνηθισμένη στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, είναι ανθυγιεινή λόγω συκωτιού και παρασκευής του (τηγάνι). Μπορείτε να αντικαταστήσετε το συκώτι με όποιο άλλο κρέας σας κάνει κέφι.

Για κάθε μερίδα συκωτιού ή κρέατος υπολογίζω 1 μέτριο κρεμμύδι και 1/4 μήλο
Τσιγαρίζω το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και το αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω το συκώτι. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, το γυρίζω και προσθέτω και το ψιλοκομμένο μήλο. 1 λεπτό πριν το τελείωμα του ψησίματος προσθέτω τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνω. Αν σας κάνει κέφι σβήστε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασιού Μαυροδάφνη ή δυο κουταλιές της σούπας κρέμα Balsamico.
Σερβίρετε με άσπρο ρύζι ή πουρέ ή ταλιατέλες και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου