Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Χρήσιμες ιστοσελίδες για ταξιδιώτες

Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν βαλίτσα...ξέρετε απο αυτές τις πολυχρησιμοποιημένες με τα αυτοκόλλητα. Πες μου για ταξίδι κι έχω ετοιμάσει βαλίτσα σε 5΄. Οι παρακάτω διευθύνσεις θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το ταξίδι σας και εννοείται ότι τα έχω ήδη δοκιμάσει πριν τα προτείνω:


 Ομαδικά ταξίδια:
  1. http://www.grefis.gr/  Με πολλή μεγάλη εμπειρία και αξιοπιστία οργανώνουν ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.
  2. http://www.versustravel.eu/el για ταξίδια στην Ασία
  3. http://www.joytours.gr/website για ταξίδια στην Αμερική
Ατομικά ταξίδια:
  1.  http://gr.skyscanner.com/ για αεροπορικά εισητήρια 
  2. booking.com ή trivago.com για ξενοδοχεία              
  3. airbnb.com για διαμονή σε επιπλωμένα διαμερίσματα
  4. rentalcars.com για ενοικίαση αυτοκινήτου
  5. eatwith.com για σπιτικό φαγητό σε σπίτι ντόπιου, εμπειρία αξέχαστη
  6. trainose.gr για ταξίδια με τρένο ΠΡΟΣΟΧΗ: αν γραφτείτε μέλος σας έρχεται ενημερωτικό με φτηνά εισητήρια πχ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη 9 ευρώ!
  7. http://globalgreeternetwork.info/index.php?id=237 για δωρεάν ξεναγήσεις από ντόπιους που αγαπούν την πόλη τους (όχι επαγγελματίες)
Για περισσότερες πληροφορίες του προορισμού μου επισκέπτομαι το http://www.travelstyle.gr/portal/gr/ , το travelstories.gr και φυσικά την επίσημη ιστοσελίδα κάθε πόλης ή περιοχής.

Τα θετικά του να πηγαίνεις με γκρουπ είναι ότι κάνεις καινούριους φίλους, δε χρειάζεται να πας προετοιμασμένος - "διαβασμένος" κι έχεις έγκυρες πληροφορίες για το πού να πας, πως να πας, πού θα φας και πού να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια.
Τα αρνητικά είναι αν το πρακτορείο δεν έχει καλή οργάνωση, τα τινάζει όλα στον αέρα. Επίσης άτομα από την ομάδα μπορεί να μην έχουν αίσθηση του χρόνου με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση και εκνευρισμός.

1 σχόλιο: