Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Γη - all day cafe για Vegan στη Γλυφάδα


  Στο ισόγειο ενός μοντέρνου οικοδομήματος βρίσκεται το "Γή". Ταμπέλα δεν έχει, όμως τα τραπέζια έξω μαρτυρούν την ύπαρξή του. Ο εσωτερικός χώρος είναι εντυπωσιακός: έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική της τσιμεντοκονίας σε πάτωμα και κολόνες, έχουν τοποθετήσει ξύλο στην οροφή και στο πάτωμα,  και τέλος οι "τοίχοι" από γυαλί επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισχωρήσει ανεμπόδιστα. Το χώρο γεμίζουν οι άνετοι καναπέδες με τις όμορφες φλοράλ ταπετσαρίες κι  ένα μοναστηριακό τραπέζι από παλιά ξύλα σιδηροδρόμου με καρέκλες-αντίκες. Έχουν φωτίσει το χώρο σωστά με φωτιστικά από ανακυκλωμένο γυαλί. Σε δύο πλευρές υπάρχουν βιτρίνες με φρέσκα γλυκά. 
Ο εξωτερικός χώρος δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο όμως έχει πολύ άπλα. Αυτό μπορεί να είναι καλό για γονείς που θέλουν να πιούνε το καφεδάκι τους ενώ το παιδί τους κάνει ποδήλατο ή πατίνι.

Cream cake λεμονιού
Αυτός ο all day χώρος  δε δια­θέτει φούρνους, κατσαρόλες και τηγάνια. Η φιλοσοφία που διέπει την κουζίνα είναι Vegan Row.* Χρησιμοποιούν ωμά και ανεπεξέργαστα υλικά τα οποία είναι 100% φυτικής προέλευσης χωρίς λακτόζη, γλουτένη, χοληστερόλη και ζάχαρη.  Έχοντας ως βάση φρέσκα φρούτα, λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς που ξεραίνονται σε ειδικό αφυγραντήρα, τα (λίγα ) πιάτα που σερβίρει η «Γη» αποτοξινώνουν και βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ενεργοποιώντας τα ένζυμα. Οι επιλογές στα αλμυρά πιάτα περιορίζονται σε 5 είδη σαλάτας (6-8 ευρώ), 1 σούπα (5,50 Ε), 2 ντιπ και 3 συνοδευτικά πιάτα (Νόρι Μάκι - 4,5 Ε, Γεμιστά μανιτάρια - 4,5 Ε και κράκερς - 2 Ε). Ο κατάλογος είναι μεγαλύτερος στα γλυκά τα οποία έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα γευτούν γλυκά βασιμένα στην κακαόπαστα, το κακάο, τα φρούτα και φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Η ποικιλία των ροφημάτων καλύπτει όλα τα γούστα: καφές, τσάι, βότανα, χυμοί, φρέσκα γάλατα ξηρών καρπών, energy smoothies.
Αγόρασα μία μηλόπιτα (2,5 Ε) και ένα γλυκό με σοκολάτα (3,5 Ε) για το σπίτι, ήταν πεντανόστιμα και τα έφαγα χωρίς ενοχές. Θα ξαναπάω σύντομα για να δοκιμάσω και άλλα.

*Οι Βέγκαν (Vegan) δεν καταναλώνουν ούτε χρησιμοποιούν οτιδήποτε έχει ζωική προέλευση. Η διατροφή τους στηρίζεται αποκλειστικά σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηροί καρποί αποτελούν τη βάση της διατροφής τους. Η Row διατροφή διέπεται από τη λογική ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ανεπεξέργαστων τροφών τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία.

2 σχόλια:

  1. Πήγα ξανά για καφέ αρχές Αυγούστου '15 και το service ήταν απαράδεκτο. Ενώ δεν είχε κόσμο - μόλις 3 τραπέζια ήταν γεμάτα - έκαναν 12 λεπτά να μας φέρουν τον καφέ και μας άφησαν χωρίς νερό για 1,5 ώρα!
    Ευτυχώς λίγο πριν πάθουμε αφυδάτωση ήρθαν - μας πρόλαβαν.
    Επίσης πρόσεξα ότι η βιτρίνα των γλυκών δεν ήταν γεμάτη και ότι τα γλυκά δε φαινόντουσαν τόσο δελεαστικά - μήπως δεν ήταν φρέσκα; Αναρωτιέμαι ... εκπτώσεις παντού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή