Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παρίσι - 1η ημέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για βανα μπαρμπαΠαρίσι 4 /3/15 - 8/3/15. Παρ' όλο που έχω ξαναπάει πολλές φορές, η τελευταία ήταν πριν από 10 χρόνια, προτίμησα να πάω με γκρουπ του Grefis holidays. Το γκρουπ των 30 ατόμων αποτελούνταν από ταξιδιωτικούς πράκτορες, ιστορικούς, οικονομολόγους, επιχειρηματίες και μια από τις λίγες Ελληνίδες ηθοποιούς που έχουν πατήσει το κόκκινο χαλί των Όσκαρ, τη Βάνα Μπάρμπα που συνοδευόταν (family&friends). Και για να μην σας αφήσω με απορίες η Βάνα παραμένει μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα, πρόσχαρη, ευγενική και πολύ προσιτή. Ειδική μνεία πρέπει να κάνω στον ακούραστο Λάζο, τον ξεναγό μας, που με μεγάλη υπομονή πέρα από τις γνώσεις του - γενικές και ειδικές - μας έδωσε κομμάτι του εαυτού του.

Αποτέλεσμα εικόνας για παρισιΣτο κείμενο που ακολουθεί δε θα κάνω "ξενάγηση" αλλά θα σας πω που πήγα και θα σας δώσω συμβουλές και διευθύνσεις που δε θα βρείτε στους γνωστούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Φτάσαμε πρωί στο κοσμοπολίτικο Παρίσι. Ακολούθησε πανοραμική (δηλ. με πούλμαν) ξενάγηση στο Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ,  την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κλπ. Τα μνημεία και τα σημεία ενδιαφέροντος πολλά. 

Η καινούρια φίλη μου Αλεξία, που είχε πάντα τη σωστή ατάκα να πει, είχε ανοιχτό το χάρτη κι έτσι παρακολουθούσα τη διαδρομή που κάναμε - βοηθάει στο να προσανατολίζεσαι σε ένα καινούριο μέρος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Carette TrocaderoΣτάση στο Τροκαντερό (16ο διαμέρισμα): Καφές και μακράν τα καλύτερα γλυκά στο Carette, 4 place du Trocadero,   (καπουτσίνο 7 Ε, σόδα 5,80 Ε, γλυκά από 5 ευρώ!!!). Έβαλα αυτή τη φωτογραφία για να θαυμάσετε και το υπέροχο πορσελάνινο σερβίτσιο.


Αποτέλεσμα εικόνας για louis vuitton champs elysees 
Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων: Εδώ γίνεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στις 14 Ιουλίου όπου γιορτάζεται η πτώση της Βαστίλλης και  βρίσκονται μερικά από τα πιο ακριβά καταστήματα του Παρισιού όπως αυτό της Louis Vuitton, 101 Avenue des Champs-Élysées (8ο διαμέρισμα) με τις ορδές των Κινέζων να ξεσηκώνουν το μαγαζί. Αν πάτε πρωί θα δείτε ουρές απ' έξω να περιμένουν να ανοίξει! 

Αποτέλεσμα εικόνας για abercrombie champs elysées 
Το καινούριο παλάτι - κατάστημα της Ambercrombie & Fitch, 23 Avenue Des Champs Elysees, 8ο διαμέρισμα, που έγινε μεγάλος ντόρος όταν άνοιξε γιατί είναι πολύ εντυπωσιακό. Όμοιό του δεν υπάρχει. Στην αρχή οι άνδρες - πωλητές ήταν γυμνόστηθοι και πολλοί φωτογραφίζονταν μαζί τους. Το κατάστημα είναι 3ώροφο, σε χρώμα μαύρο και χρυσό, με δυνατή μουσική, αγάλματα, μανεκέν - πωλητές. Οι Έλληνες το έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Στη φωτογραφία φαίνεται η είσοδος από τον δρόμο. Ταμπέλα δεν έχει

Αποτέλεσμα εικόνας για macaron with fresh framboiseΚατά το μεσημέρι φτάσαμε στο 3* καινούριο, minimal και οικονομικό ξενοδοχείο στο Porte des Lilas. Η γειτονιά ασφαλής, με τρία καλά εστιατόρια τριγύρω, σταθμό μετρό στα 200 μέτρα (15' από το κέντρο) και super market. 
Μετά την τακτοποίηση και την προμήθεια νερών από το SM, ξεκίνησα με τον Χρήστο, fan του Μαραθωνίου και τουριστικού πράκτορα, να πάμε περπατώντας στη Place Republic. Φυσικά στο δρόμο φόρτωσα το κορμί μου με ενέργεια (φωτό). Με τον χαζό τζάμπα χάρτη ψιλοχαθήκαμε γιατί οι δρόμοι αλλάζουν ονόματα πολλές φορές. 

Κάναμε όμως μια φανταστική ανακάλυψη: το CHARME D' ORIENT στην 18 Boulevard du Temple, 7011 Paris, 11ο διαμέρισμα, που έχει Spa, Hammam και κατάστημα με εξαιρετικά προϊόντα ομορφιάς. Αν το ξέραμε, θα είχαμε φέρει τα μαγιό μας και θα είχαμε διώξει την κούραση του ταξιδιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για paradis latin cabaret
Αποτέλεσμα εικόνας για paradis latin cabaret
Ο ακροβάτης
Το βράδυ στις 7.30 μας πήγαν στο καταπληκτικό καμπαρέ Paradis Latin*, 28 Rue du Cardinal Lemoine, 75005 Paris(5ο διαμέρισμα). Είναι ακριβό (100 ευρώ για δείπνο 3 πιάτων, άφθονο κρασί, σαμπάνια και φυσικά υπερθέαμα) αλλά είναι εμπειρία. Βέβαια αν το συγκρίνω με τις παραστάσεις στο Παλλάς που το εισιτήριο έχει 50- 100 ευρώ - εεε καλά είναι για Παρίσι. Το θέαμα πολύ φαντασμαγορικό και πλήρες: χορεύτριες και χορευτές σε σκερτζόζικα χορευτικά "σκετσάκια", καρουζέλ με γυμνόστηθες καλλονές, βραζιλιάνο ανιματέρ και ακροβάτη σε κούνια πάνω από τα κεφάλια μας σε εντυπωσιακό νούμερο χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Μ' αυτόν με έπιασε η ψυχή μου. Αναρωτιόμουν: η μανούλα του ξέρει τι κάνει τα βράδια; Ησύχασα μόνο όταν κατέβηκε στη γη.

Κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από την πρώτη μας μέρα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας.
* Αξίζει να μπείτε στην ιστοσελίδα τους για να διαβάσετε την ιστορία αυτού του ιστορικού θεάτρου που πρωτοχτίστηκε το 1803!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου