Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

The November Man (2014) - Κριτική ταινίας

"Ένας κατάσκοπος δε βρίσκεται ποτέ εκτός παιχνιδιού". Αυτός είναι ο υπότιτλος της ταινίας "The November Man". Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μπιλ Γκρέιντζερ, «There Are No Spies», από την δημοφιλή σειρά βιβλίων November Man, η ταινία είναι το απόλυτο κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, με φόντο τον κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας. 
 «Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» είναι ένα σύγχρονο θρίλερ κατασκοπείας που έχει όλα τα στοιχεία των κλασικών ταινιών κατασκοπείας. Μια καλογυρισμένη περιπέτεια με αρκετές σκηνές δράσης. Η ταινία γυρίστηκε στο Βελιγράδι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 30 Σέρβοι και Ρώσοι κασκαντέρ για τις δύσκολες σκηνές κυνηγητού στα στενά δρομάκια του Βελιγραδίου. Η ερμηνεία του Μπρόσναν είναι πολύ καλή και νομίζω ότι ο ρόλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του.

Αποτέλεσμα εικόνας για the november manΥπόθεση: Ο Πίτερ Ντέβερο (Πιρς Μπρόσναν), συνταξιοδοτημένος πρώην πράκτορας της CIA, ξαναμπαίνει στην ενεργό δράση για μια τελευταία προσωπικής φύσης αποστολή.  Πρέπει να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ (Όλγα Κουριλένκο - το πρώην κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, στο Quantum of Solace) που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από μια συνωμοσία δεκαετιών. (Εδώ μπλέκεται και ο Ρώσος Πρόεδρος). Γίνεται όμως στόχος ενός παλιού του φίλου και προστατευόμενου της CIA, του Ντέιβιντ Μέισον (Λουκ Μπρέισι). Με τις υποψίες για την ύπαρξη ενός καρφιού στην υπηρεσία να μεγαλώνουν, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευθεί ο Ντέβερο, ούτε κανόνες ή σταθερές που να τον βοηθήσουν.

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Ντόναλντσον («The Bank Job», «No Way Out», «Thirteen Days») Πρωταγωνιστούν οι: Πιρς Μπρόσναν, Λουκ Μπρέισι και Όλγκα Κουριλένκο.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας πέθανε η Charlotte Emily, ετών 42 από καρκίνο της μήτρας, υιοθετημένη κόρη του Πιρς Μπρόσναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου