Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Food Truck - Κινητή καντίνα με ποντιακό street food

Η αγάπη του για το φαγητό και τα ταξίδια οδήγησε τον Γιώργο Γληνό, φυσικό -αστροφυσικό - με master στις τηλεπικοινωνίες, στη δημιουργία της επιχείρησης "Food Truck". Η ταινία "Chef" έπαιξε κι αυτή το ρόλο της. Από τς 12/1/15 κινείται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.  Οι γκεζλεμέδες, ποντιακές χειροποίητες πίτες με ποικιλία από toppings, είναι το street food  που πουλάει η κινητή καντίνα. Οι ποντιακές πίτες - περέκ- είναι σαν φύλλο κρέπας, ψήνονται στη φωτιά, βάζεις ότι θέλεις από πάνω και τυλίγονται σαν πακετάκι. Αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση γιατί δεν το περίμενα είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν : αβγά ελευθέρας βοσκής, λαχανικά βιολογικά, βούτυρο φρέσκο, κασέρι ωρίμανσης, αλλαντικά επώνυμα. Στην παρασκευή επίσης δίνουν μεγάλη προσοχή: το μαγείρεμα γίνεται με σπουδή και σωστά.
Εκτός από τους ποντιακούς γεζλεμέδες καθημερινά υπάρχει σουπίτσα, ρόφημα με σοκολάτα, τζίντζερ, κανέλα Κεϋλάνης, τσίλι (2€), κρητική Ρακή και τσάι, φτιαγμένο με ιδιαίτερη τεχνική σε τούρκικο σκεύος.

Δεν ήξερα ποια πίτα να διαλέξω: Με κιμά λαχματζούν και μείγμα φρέσκων λαχανικών (4,5 ευρώ) ή με κασέρι, σουτζούκι αρμένικο (ή παστουρμά) και ένα αβγό μάτι (4,5Ε). Διάλεξα την πρώτη (φωτό) γιατί μου αρέσουν πολύ τα αρωματικά χόρτα που περιέχει: ωμό σπανάκι με σέσκουλο, πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, δυόσμος, καυκαλήθρες και μυρώνια. Πεντανόστιμο και ελαφρύ  φαγάκι.


Έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες γεύσεις όπως η Vegan ποντιακή πιτούλα: Με πατατοσαλάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα, τζίντζερ, μπούκοβο, ξίδι, λαδολέμονο και ωμά αρωματικά χόρτα (2,5 ευρώ).

Αν θέλετε να μαθαίνετε που βρίσκεται η καντίνα ή πότε θα είναι στα λημέρια σας δεν έχετε παρά να το πληροφορηθείτε από το https://www.facebook.com/foodtruck.cooking. Διοργανώνονται και street party κατά καιρούς, Συντονιστείτε.

Από συνέντευξη του Γιώργου Γληνού σχετικά με το πως κατάληξε στην επιλογή του συγκεκριμένου φαγητού: " Ήθελα να είναι κάτι πρωτότυπο, να δέσει μ' ένα concept τελείως καινούργιο στην Ελλάδα, αλλά και που προάγει, αν θέλεις, τις προσωπικές μου αρχές για το φαγητό, του υγιεινού, του τοπικού, του κατά βάση χορτοφαγικού φαγητού. Επιπλέον, μοιάζει για ξενόφερτο αλλά είναι μια ποντιακή παράδοση -το συναντάς συχνά στη Μακεδονία- και είναι και πολύ "γνώριμο" στη γευστική παλέτα του 'Ελληνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου