Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Still Alice (2014) - Κάθε στιγμή μετράει - κριτική ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για still aliceΤο ερμηνευτικό κομμάτι της Julianne Moore αποτελεί το μόνο δυνατό σημείο της ταινίας. Η ηθοποιός άξια κράτησε το αγαλματίδιο των Όσκαρ για τον Α' γυναικείο ρόλο. Το θέμα της ταινίας είναι η αρρώστια, το πως το διαχειρίζεται η ίδια η ασθενής και τη στήριξη που έχει από το περιβάλλον της. Το θέμα αν και ακουμπάει τις ευαίσθητες χορδές όλων μας δεν έχει αποδοθεί όπως είχε αποδοθεί από τον Χάνεκε στο "Amour".
Το έργο είναι επίπεδο με έλλειψη σεναριακής πρωτοτυπίας, βαρετούς μελοδραματισμούς και κουραστική μουσική. Η ταινία θα ήταν καλύτερα να παιζόταν στην τηλεόραση. Ο πρωτότυπος τίτλος αναφέρεται  στην άνιση μάχη που δίνει ο ασθενής για να κρατήσει την αξιοπρέπειά του και η προσπάθεια για να μην αποκλειστεί κοινωνικά.

(Μια φίλη μου, μετά από αυτή την ταινία, ξεκίνησε να ζει πιο έντονα τη ζωή της.)

Αποτέλεσμα εικόνας για still alice movieΥπόθεση: “Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και μητέρα τριών παιδιών, η Dr. Alice Howland (Julianne Moore) αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει σιγά σιγά τη μνήμη της. Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν πως πάσχει από Alzheimer, μια καινούργια, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει”.

Σκηνοθεσία: Richard Glatzer & Wash Westmoreland (ο Glatzer απεβίωσε στις 10 Μαρτίου '15)
Ηθοποιοί: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Hunter Parrish, Shane McRae, Stephen Kunken, Victoria Cartagena, Seth Gilliam, Daniel Gerroll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου