Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Φιλέτο ψαριού με ντοματίνια

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλετο ψαρι με ντοματινια και πατατεςΜια εύκολη συνταγή, γρήγορη, νόστιμη και ιδανική για σωστή διατροφή. Θα σας γράψω τα υλικά και τις ποσότητες για  
1 μερίδα, οπότε εσείς θα υπολογίσετε ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να ταΐσετε.
  • Φιλέτο ψαριού 250γρ (γλώσσα, πέρκα, σολωμός)
  • 4 ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 4 γαλλικές πατατούλες με τη φλούδα, κομμένες στα 4
  • Μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος, ελαιόλαδο, αλάτι, κόκκους ροζ πιπεριού
Σε πυρέξ τοποθετούμε πρώτα το ψάρι και τις πατατούλες, μετά τα ντοματίνια και από πάνω το μυρωδικό μας - τον άνηθο ή τον μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και στάζουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τρυπημένο για να φεύγει ο ατμός και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 (ή στον αέρα στους 180) για 45 λεπτά. Το φαγητό μας θα πρέπει να είναι έτοιμο: το ψάρι μαλακό σαν αφρός και οι πατατούλες μαλακές. Αν το έχετε ψήσει στον αέρα πιθανώς θα έχει χρώμα, αν όχι βάλτε το για 5 λεπτά στο γκριλ για να ροδίσει.
Σε περίπτωση που έχει πολλά νερά, αφαιρέστε τα με κουτάλι για να είναι πιο στεγνό. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι να το έχετε ξεπαγώσει καλά διαφορετικά θα είναι σαν άχυρο το ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου