Μια εύκολη συνταγή, γρήγορη, νόστιμη και ιδανική για σωστή διατροφή. Θα σας γράψω τα υλικά και τις ποσότητες για
1 μερίδα, οπότε εσείς θα υπολογίσετε ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να ταΐσετε.
1 μερίδα, οπότε εσείς θα υπολογίσετε ανάλογα με τα άτομα που θέλετε να ταΐσετε.
- Φιλέτο ψαριού 250γρ (γλώσσα, πέρκα, σολωμός)
- 4 ντοματίνια κομμένα στα 2
- 4 γαλλικές πατατούλες με τη φλούδα, κομμένες στα 4
- Μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος, ελαιόλαδο, αλάτι, κόκκους ροζ πιπεριού
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τρυπημένο για να φεύγει ο ατμός και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 (ή στον αέρα στους 180) για 45 λεπτά. Το φαγητό μας θα πρέπει να είναι έτοιμο: το ψάρι μαλακό σαν αφρός και οι πατατούλες μαλακές. Αν το έχετε ψήσει στον αέρα πιθανώς θα έχει χρώμα, αν όχι βάλτε το για 5 λεπτά στο γκριλ για να ροδίσει.
Σε περίπτωση που έχει πολλά νερά, αφαιρέστε τα με κουτάλι για να είναι πιο στεγνό. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι να το έχετε ξεπαγώσει καλά διαφορετικά θα είναι σαν άχυρο το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου