Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Pierre Carreau - Ο φωτογράφος των κυμάτων


Αποτέλεσμα εικόνας για Pierre Carreau 
Μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις - τις βλέπω σαν προσκλήσεις. Τα έργα των καλλιτεχνών που με βάζουν σε σκέψεις, ανησυχίες ή μου δημιουργούν έντονα συναισθήματα είναι αυτά που μου αρέσουν περισσότερο. Παραδέχομαι ότι δεν τα καταλαβαίνω πάντα γιατί η τέχνη είναι θέμα αντίληψης και υποκειμενικότητας.

Όταν πρωτοείδα έργα του Pierre Carreau ένοιωσα μεγάλο θαυμασμό για τον ζωγράφο που αποτύπωνε με το πινέλο του τόσο αληθινά τα κύματα της θάλασσας! Με μια δεύτερη ματιά διαπίστωσα ότι οι "πίνακες" ήταν φωτογραφίες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Pierre CarreauΓεννήθηκε το 1972 κοντά στο Παρίσι σε περιβάλλον με καλλιτεχνικές επιρροές. Ο Pierre Carreau σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται για πολλά χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής. Ωστόσο τα καλλιτεχνικά του γονίδια κάνουν την επανάστασή τους και στρέφεται στη φωτογραφία. 

Η μακροχρόνια αγάπη για τον ωκεανό και τα θαλάσσια σπορ, τον οδήγησε να εργαστεί για περιοδικά που ήθελαν δυναμικά πλάνα για surf και kite-surf , αλλά το ίδιο το νερό κατέλαβε τελικά την καλλιτεχνική φαντασία του και έγινε η γένεση της AQUAVIVA. Το 2004 ο Pierre μετακόμισε με τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Καραϊβική στο νησί του Αγίου Βαρθολομαίου. Αυτός ο μικρός παράδεισος έχει γίνει το υπαίθριο στούντιο του Carreau, όπου οι λεπτές εναλλαγές του φωτός από τον τροπικό ήλιο και οι ασταμάτητες αλλαγές της θάλασσας αποτελούν τα θέματα της τέχνης του. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως αισθάνεται και εμπνέεται ο Carreau, ανατρέξτε στο: www.pierrecarreau.com/

Αποτέλεσμα εικόνας για Pierre CarreauΑποτέλεσμα εικόνας για Pierre Carreau     

https://www.facebook.com/pierrecarreauphotography 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου