Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το βιβλίο της ολικής άγνοιας

"Το βιβλίο της ολικής άγνοιας" των Τζον Λόυντ, Τζον Μίτσινσον, εκδόσεις Πατάκη. "The book of general ignorance" είναι ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου.
Έχει εκδοθεί σε δύο μέρη και είναι από τα πιο διασκεδαστικά βιβλία που έχω διαβάσει. Γραμμένο σε απλή γλώσσα και με αρκετή δόση χιούμορ θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της ολικής άγνοιαςΤο πρώτο μέρος του Βιβλίου της ολικής άγνοιας κυκλοφόρησε το 2006 στην Αγγλία. Έκτοτε μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες (και στα ελληνικά, το 2008) και πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Χαρακτηρίζεται ως βιβλίο με Εκλαϊκευμένα Επιστημονικά κείμενα.

«Είναι το ιδανικό βιβλίο για ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο, γιατί είναι ευχάριστο, ανατρεπτικό και σπονδυλωτό. Αποκαλύπτει μια σειρά από παρανοήσεις και μύθους σε όλο το εύρος της εδραιωμένης γνώσης. Καταρρίπτει παγιωμένες αντιλήψεις για την ιστορία, τη φυσική, τη γεωγραφία, τη λογοτεχνία, τον αθλητισμό, και επιβεβαιώνει το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” του Σωκράτη. Εάν πιστεύετε ότι ο Άτλας κουβαλούσε στους ώμους του τη Γη, ότι το Έβερεστ είναι το υψηλότερο βουνό στον κόσμο και ότι ο άνθρωπος έχει πέντε αισθήσεις, αξίζει να το διαβάσετε».
Η κριτική είναι του Κων/νου Αντωνόπουλου από το Fortunegreece και την παραθέτω γιατί ταυτίζεται απόλυτα η άποψή μου για το βιβλίο αυτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιβλίο της ολικής άγνοιαςΤο Βιβλίο της ολικής άγνοιας – Μέρος δεύτερο αποτελεί βασικό εγχειρίδιο για όποιον ξέρει ότι δεν ξέρει τίποτα και ιδανικό όπλο για να επιτεθείτε σε όσους νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Μια συλλογή από μύθους, σφάλματα και παρανοήσεις, από απλές ερωτήσεις στις οποίες νομίζετε ότι μπορείτε να απαντήσετε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα. Περιλαμβάνουν θέματα από την ιστορία, την επιστήμη, τα αθλήματα, τη γεωγραφία, τη λογοτεχνία, την ιατρική, τους κλασικούς ή τη λαϊκή σοφία και θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως όλα όσα νομίζετε ότι ξέρετε παραμένουν απελπιστικά λάθος. Διαβάστε σχετικά:
Τα χταπόδια έχουν δύο πόδια. Τα πορτοκάλια δεν είναι πορτοκαλί. Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Ο Ναπολέων δεν ήταν κοντός. Δε χρειάζεται να πεθάνεις για να γίνεις δότης καρδιάς. Οι Βίκινγκς δε φορούσαν κράνη με κέρατα. Το διαμάντι δεν είναι η σκληρότερη επιφάνεια. Τα χαρτονομίσματα δεν είναι φτιαγμένα από χαρτί. Η τεστοστερόνη δε σας κάνει επιθετικούς...ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου