Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Irene Skylakaki - "Before Dawn"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ειρήνη ΣκυλακάκηΚάποιοι την γνωρίσαμε μέσα από το soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Αν», σεμνή και με βελούδινη φωνή η Ειρήνη Σκυλακάκη, η νεαρή ερμηνεύτρια της νέο- folk σκηνής. Κάποιοι άλλοι την γνωρίσαν με το τραγούδι «In the light» από το πρώτο άλμπουμ της «Wrong Direction», το οποίο παιζόταν συνέχεια  στην online πλατφόρμα Jumping Fish.  Με το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ καταφέρνει να εδραιώσει την παρουσία της στην μουσική σκηνή. Το δεύτερό της άλμπουμ "Before Down" περιέχει 12 τραγούδια όπου η Ειρήνη πρωταγωνιστεί αφού έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική. Τα τραγούδια της έχουν οικείες ιστορίες να πούνε. Εκεί κρύβουν τη μαγεία τους. Ψιθυρίζουν περιπέτειες που σου θυμίζουν γνώριμες στιγμές, φράσεις που τις έχεις πει, τις έχεις γράψει βιαστικά σε μπλοκάκια κι έχεις φύγει.

Λίγα λόγια για την καθημερινότητά της:
Είναι ασκούμενη δικηγόρος, φαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του Καβάφη. Περνάει καλά με καλή παρέα κι ένα ποτήρι κρασί. Δηλώνει αισιόδοξη, κυκλοθυμική και ειλικρινής, ενώ δεν αποκλείεται να σου ξεδιπλώσει και το αγχώδες του χαρακτήρα της αν την πετύχεις στην πρωινή εργασία της, στο δικηγορικό γραφείο όπου κάνει την πρακτική της άσκηση. Επιστρέφει συχνά πυκνά στην ποίηση του Καβάφη και λατρεύει τις βόλτες με τον σκύλο της. Είναι κόρη του προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη, για να μην αναρωτιέστε....

Το τραγούδι Absence ηχογραφήθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό live για να διατηρήσει αυτό το «raw» στοιχείο των στίχων του και στη μουσική του. Μοιάζει με τραγούδι προσμονής, αγωνίας και ανυπομονησίας. Μία δυναμική έκκληση για απαντήσεις. Απολαύστε το.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου