Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το Φασόλι - Gourmet μεσογειακό φαγητό στην Αργυρούπολη

Η ανάρτηση παλιά, η πληροφορία καινούρια: το εστιατόριο, για άγνωστους προς εμένα λόγους, έκλεισε. Πέρασα τον Αύγουστο του 2016 και το διαπίστωσα με τα ματάκια μου. Κρίμα ... η ανάρτηση θα μείνει στη θέση της. Ποιος ξέρει; ... μπορεί να έχουμε και άλλα νέα επί του θέματος.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που σας μεταφέρω αυτήν την πολύτιμη πληροφορία σχετικά με το καινούριο εστιατόριο Φασόλι, αλλά είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό δε θα βρίσκω τραπέζι. Ένα μήνα έχει ανοίξει κι έχει ήδη αποκτήσει και κατακτήσει το κοινό του. Η συνταγή δοκιμασμένη από το γνωστό, σε όλους μας, "Αλαργινό" ρακάδικο. Ο μάγειρας - ιδιοκτήτης του Αλαργινού είναι ο ίδιος που άνοιξε και το Φασόλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ριζοτο με μελανι σουπιαςΦρέσκα υλικά, πρωτότυποι συνδυασμοί, γευστικά ταξίδια σε καινούριες γεύσεις, καλή εκτέλεση, ποικιλία, γρήγορη εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές - Value for money. Είναι απ' αυτά τα εστιατόρια που πρεσβεύουν το comfort food. Το μαγαζί λιτό, ελληνική μουσική, διαφημίσεις από τα παλιά, άνθρωποι ζεστοί κι ευγενικοί.

Δυστυχώς ήμασταν δύο άτομα και δεν μπόρεσα να δοκιμάσω παρά μόνο 4 πιάτα από τον πολυποίκιλο κατάλογό τους. Έκανα αρκετή ώρα για να αποφασίσω καθώς όλα όσα προσφέρει είναι της γεύσης μου. Φάγαμε Φασουλοφάβα με καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης (4 ευρώ), πατάτες Απεράθου (4,5 ευρώ), σαρδέλα στα κάρβουνα (6 ευρώ) και σουπιές με σέσκουλα και μάραθο (6,5 ευρώ). Ήπιαμε και 1/2 κρασάκι    και πληρώσαμε 25 ευρώ!!!! Οι μερίδες ήταν για 4 άτομα οπότε πήραμε και στο σπίτι φαγάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για γαριδες σαγανακιΤην επόμενη φορά θα πάω με μεγάλη παρέα για να παραγγείλω δαγκάνες καβουριού (7 Ε), μύδια αχνιστά (5 Ε), γαρίδες σαγανάκι, πέρκα με λάιμ και λουίζα (12 Ε), ριζότο με μελάνι σουπιάς (12 Ε).
Οι τιμές στα 20 περίπου ορεκτικά είναι από 4 ευρώ, οι σαλάτες από 5,5 ευρώ, μύδια-γαρίδες (5-6 Ε), κύρια πιάτα - μακαρονάδες, κρέατα, ψάρια από 8 έως 12 ευρώ. Το Φασόλι φτιάχνει και απίθανα γλυκά. Δοκιμάσαμε γιαούρτι με δικό τους γλυκό του κουταλιού καρότο.....ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ...
Ο μάγειρας κεντάει.

Προσοχή στις μεγάλες μερίδες.
Το μαγαζί βρίσκεται στη Γερουλάνου 96, Αργυρούπολη (το παρκάρισμα είναι θέμα), είναι ανοιχτό όλη μέρα και το τηλέφωνό του είναι το 210 9605800. Διαθέτει και βιτρίνα με μαγειρευτά φαγητά για να τα πάρεις σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου