Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σπιτικά καλλυντικά


Με πολλά υλικά που θα βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας και λίγα οικονομικά συστατικά από το κοντινό φαρμακείο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά θαύματα. Θα γλιτώσετε τόσο από έξοδα, όσο και από τις αλλεργίες που πολλές φορές προκαλούν στα ευαίσθητα δέρματα τα χημικά των καλλυντικών του εμπορίου. Επίσης θα έχετε τη χαρά του δημιουργού!

Μπρονζέ πούδρα 
Υλικά: 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 
1 κ.γ. κακάο σε σκόνη 
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη 
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο 
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο 
Ένα καθαρό δοχείο 
Εκτέλεση: Αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε παραπάνω από κάποια σκόνη αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της πούδρας, ενώ για περισσότερη λάμψη προσθέστε κανέλλα. Απλώστε την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο. 

Μάσκα μαλλιών για μπούκλες 
Υλικά: Μία ώριμη μπανάνα 
Ένα αβοκάντο 
Εκτέλεση: Χτυπήστε τα δύο φρούτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός. Απλώστε στα μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες, 
μετά το λούσιμο, και αφήστε τη μάσκα να δράσει για είκοσι λεπτά. 
Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. 

Μάσκα για μαύρους κύκλους, σακούλες και πρησμένα μάτια 
Υλικά: 2 κουταλάκια του γλυκού πολτό φρέσκου αγγουριού 
ή ωμής πατάτας (καθαρισμένα) 
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη 
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας συμπαγής πολτός. Αφήστε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά να δροσιστεί, και προσθέστε μερικές σταγόνες νερό αν έχει πήξει πολύ όταν τον βγάλετε. 
Απλώστε το μείγμα σε όλη την περιοχή των ματιών, αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου