Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ceolux - Τεχνητό ηλιακό φως

Αποτέλεσμα εικόνας για ceoluxΑποτέλεσμα εικόνας για ceoluxΜια καινοτομική τεχνολογία έρχεται για να αλλάξει την αντίληψή μας για τον τεχνικό φωτισμό. Ιταλοί επιστήμονες δημιούργησαν το Ceolux, μια πηγή φωτός που μιμείται τέλεια την αίσθηση του φωτός της ημέρας. Αν το δείτε δε θα καταλάβετε ότι το φως δεν είναι φυσικό! Πρόκειται για μια λάμπα LED που αποδίδει το φυσικό ηλιακό φως σε εσωτερικούς χώρους τυφλούς - χωρίς φυσικό φως (garage, γυμναστήρια, επιστημονικά εργαστήρια, νοσοκομειακούς χώρους, υπόγεια,κλπ.). 

Οι εφευρέτες του Ceolux  σκέφτηκαν ότι δεν αρκεί να μιμηθούν το φυσικό φως αλλά έπρεπε να αναπαράγουν και την "ατμόσφαιρα" που δημιουργεί αυτό. Φιλτράροντας το τεχνητό φως μέσα από ένα λεπτό στρώμα νανοσωματιδίων κατάφεραν να το προσομοιώσουν με το φυσικό φως καθώς αυτό περνάει από τη γήινη ατμόσφαιρα, φαινόμενο γνωστό ως Rayleigh scattering. Δεν είναι μόνο ακριβής η θερμοκρασία του φωτός αλλά και η ποιότητά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ceoluxΔιατίθεται σε τρεις τύπους: Μεσογειακό φως, τροπικό και Βόρειας Ευρώπης. Η τιμή είναι αρκετά τσουχτερή όπως όλα τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής: 61.000$ και η εγκατάσταση 7.600$.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου