Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

A most violent year (2014) - Στα χρόνια της βίας

Αποτέλεσμα εικόνας για a most violent year κριτικηΤο «A Most Violent Year» είναι η νέα ταινία που γράφει και σκηνοθετεί ο JC Chandor (σενάριο και σκηνοθεσία των Margin Call το 2011 και All is Lost με τον Robert Redford το 2013) και η οποία έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής, όπου έχει προβληθεί στο εξωτερικό.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως γκανγκστερική, παρόλο που δεν έχει σκοτωμούς και τις κλασσικές μαφιόζικες οικογένειες με τους νονούς - αρχηγούς. Ο πρωταγωνιστής επιμένει στο να είναι καθαρός και νόμιμος τη στιγμή που όλοι οι άλλοι γύρω του παρανομούν. Μέχρι και η γυναίκα του ενεργεί εκτός νόμου! Το σενάριο μπάζει από παντού, με έναν πρωταγωνιστή - επιχειρηματία ήπιο και μαλθακό καθώς επίσης και το στόρυ έχει κενά αδικαιολόγητα. Ακόμα και οι πιο "έντονες" σκηνές στερούνται έντασης. Όσον αφορά τις ερμηνείες των  Oscar Isaac ως πρωταγωνιστή και του  David Oyelowo ως εισαγγελέα - διώκτη είναι αδιάφορες. Να υπενθυμίσω την εξαιρετική ερμηνεία του David Oyelowo στην ταινία Selma. Η μόνη που αξίζει είναι η πολύ καλή Jessica Chastain ως σύζυγος του πρωταγωνιστή.  Μέτρια ταινία. Αν επιμένετε να τη δείτε, περιμένετε να βγει σε DVD έτσι ώστε αν σας πάρει ο ύπνος να δείτε την υπόλοιπη μόλις ξυπνήσετε.

Υπόθεση: Η ιστορία διαδραματίζεται το 1981 στην Νέα Υόρκη (το οποίο είναι στατιστικά το πιο επικίνδυνο έτος στην ιστορία της πόλης), και ακολουθεί τον Abel Morales, έναν επιχειρηματία που εμπορεύεται πετρέλαιο θέρμανσης στο Long Island, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τους ανταγωνιστές του, τον εισαγγελέα, και τις τράπεζες.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν Oscar Isaac, Jessica Chastain, Albert Brooks και David Oyelowo.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου