Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ιαπωνικά αυγά με άρωμα εσπεριδοειδών!

Μόνο στην Ιαπωνία (πού αλλού?) μπορείτε να βρείτε περίεργα φαγητά όπως coca cola με γεύση σκόρδου, τηγανητά φύλλα σφενδάμνου αλλά και νόστιμο κέικ νερού. Στη λίστα αυτή τώρα προστίθενται και τα αυγά με άρωμα εσπεριδοειδών! 
Ονομάζονται tama yuzu, και η γεύση τους είναι σαν το yuzu -ένα από τα πιο αγαπημένα εσπεριδοειδή της Ιαπωνίας, (διασταύρωση ανάμεσα σε λεμόνι και πορτοκάλι, στην όψη, ενώ στη γεύση συνδυάζει γκρέιπφρουτ και μανταρίνι).
Φύεται σε αφθονία στο νησί Κότσι και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιαπωνική κουζίνα. 
Τα αυγά τώρα δεν αποτελούν κάποια μεταλλαγμένη τροφή αλλά απλώς οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ταΐζουν πολύ τα κοτόπουλά τους με φύλλα από το συγκεκριμένο δέντρο, μαζί με καλαμπόκι και σουσάμι. Κάπως έτσι τα αυγά μετά παίρνουν το άρωμα του φρούτου, κάτι που αναδίδεται μόλις το σπάσει κάποιος.

Έλληνες πτηνοτρόφοι σπεύσατε. Τρομερή ιδέα... 
Μπορουμε να φτιάξουμε διάφορες ποικιλίες Λεμονοαυγά, Μανταρινοαυγά, Πορτοκαλοαυγά κλπ. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι άν στις ελληνίδες κοτούλες αρέσουν τα φρούτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου