Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Παρίσι - 2η ημέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για των πυραμιδων του λουβρουΣήμερα ο άγιος Αποστόλης, ο οδηγός μας - που ανέχτηκε σιωπηλά την αργοπορία της γκρουπ, μας άφησε στο υπόγειο parking του Λούβρου. Βολική είσοδος καθώς χαζεύεις και τα καταστήματα του Mall πριν μπεις στο μουσείο. Εκεί μας συνάντησε ειδικός συνεργάτης - ξεναγός του Grefis. Αφού καλωδιωθήκαμε προκειμένου να ακούμε καλύτερα τον ξεναγό μας, ξεκινήσαμε την ξενάγηση σ' αυτό το μουσείο με τα πλούσια και σπάνια εκθέματα. 4 παρατηρήσεις θα κάνω:
    Αποτέλεσμα εικόνας για η νικη της σαμοθρακης συντηρηση
  1. Στα μουσεία αξίζει η ξενάγηση ή η ενοικίαση audioguide αν είμαστε μόνοι μας.
  2. Ο αρχιτέκτονας Ieoh Μing Pei, των πυραμίδων του Λούβρου, επέλεξε πολύ έξυπνα σαν υλικό το γυαλί έτσι ώστε το α' υπόγειο φωτίζεται με φυσικό φως ενώ ταυτόχρονα ο επισκέπτης βλέποντας επάνω  θαυμάζει το παλάτι που στεγάζεται ο Λούβρος.
  3. Το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, η συντήρηση του οποίου ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 μήνες με κόστος 4.000.000 ευρώ, είναι τοποθετημένο στην πιο περίοπτη θέση: στο κεφαλόσκαλο της μνημειώδους «σκάλας Daru», η οποία, με τα 32 σκαλοπάτια της, οδηγεί στον πρώτο όροφο.
  4. Η περίφημη Τζοκόντα έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον Leonardo Da Vinci. Αυτό υποστήριξε Αμερικανίδα κάνοντας τη σύγκριση των χαρακτηριστικών των δύο προσώπων με ψηφιακή ανάλυση.
Το μεσημέρι το γκρουπ συνέχισε για τις Βερσαλλίες ενώ εγώ με την Άννα, επιχειρηματία που με μεγάλη ευκολία τοποθετεί δύσκολες καταστάσεις στη θέση τους (ικανότητα σπάνια), πήγαμε για γλυκάκι στην Angelina, 226 rue de Rivoli στο 1ο Διαμέρισμα, που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο ζαχαροπλαστείο του Παρισιού.


Αποτέλεσμα εικόνας για cafe de la paix parisΜετά είχαμε τη φαεινή ιδέα να πάμε για καφέ στο διάσημο Cafe de la Paix, 5 Place de l'Opéra, 75009 Paris, 5ο διαμέρισμα,  το καφέ του Grand Hotel στην Όπερα. Σταθήκαμε τυχερές γιατί θαυμάσαμε όλη τη γαλλική μόδα και πολλές αιθέριες υπάρξεις που περνούσαν από μπροστά καθώς ήταν η Γαλλική εβδομάδα Μόδας αλλά σταθήκαμε άτυχες ως προς τον καπουτσίνο που ήταν σαν latte και κόστιζε 9 ευρώ ο ένας!!!!



Η Άννα είχε νωρίς το απόγευμα επαγγελματικές υποχρεώσεις, οπότε το έριξα στο περπάτημα στην όμορφη και ζωντανή περιοχή που ξεκινά πίσω από την Όπερα ως την Place Pigalle, 9ο διαμέρισμα. Η περιοχή έχει πολλά καφέ, Boulangerie - Patisserie εστιατοριάκια, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, αλλά και πολύ χάζι στη λεωφόρο του Moulin Rouge - Boulevard de Clichy, γεμάτη με σεξομάγαζα, βιτρίνες με δαντελωτά και διχτυωτά εσώρουχα. Εκεί είδα και πολλά από τα προϊόντα που σχετίζονται με τις "50 αποχρώσεις του Γκρι".

Στην ίδια περιοχή δειπνήσαμε σ' ένα καταπληκτικό εστιατοριάκι με γαλλική κουζίνα το L'Aromatik, 7 Rue Jean-Baptiste Pigalle, 75009 Paris, 9ο διαμέρισμα. Το μαγαζί μικρό, στημένο σαν να βρίσκεσαι στο '30, μουσική υπόκρουση τζαζ, ευγενικοί όλοι- σε κάνουν να αισθάνεσαι προσκαλεσμένος στο σπίτι τους. Ο κατάλογος μικρός με 4 ορεκτικά στα 10 ευρώ, 4 κύρια στα 20 Ε και 4 γλυκά στα 11 Ε. ΟΛΑ ΕΚΛΕΚΤΑ. Φυσικά και τα δοκίμασα όλα αφού ήμασταν 8 άτομα. Ο λογαριασμός μάλλον ξέφυγε λόγω των κρασιών παλαιότητας. Το συστήνω και για μεσημέρι (μενού 2 πιάτων με 18,90 ευρώ).  Μην ξοδευτείτε για γλυκό - δεν ήταν ότι καλύτερο.
Προσοχή: ενημερωθείτε για το τι ώρα κλείνουν οι κουζίνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Aux Trois MailletzΒραδινή έξοδος στην περίφημη Saint Germain στο Aux Trois Mailletz, 56 Rue Galande, 5ο διαμέρισμα. Μπαρ με ισόγειο όπου έχει πιάνο και τραγουδίστρια (piano bar), όμως το υπόγειο με το live stage(cabaret) είναι όλα τα λεφτά! Μην περιμένετε τίποτα το ιδιαίτερο όσον αφορά το ντεκόρ. Το δυνατό σημείο είναι το κέφι που κυριαρχεί. Απίστευτες φωνές, ξεσηκώνουν το μαγαζί με τα τραγούδια και τη ζωντάνια τους. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, γνωρίσαμε και Γάλλους. Τα ποτά από 12 έως 18 ευρώ τα κοκτέιλ. Στην είσοδο στέκεται εντυπωσιακός μαύρος πορτιέρης. Πείτε του ότι πάτε στο μπαρ κάτω (cabaret).
Προσοχή: στο μεσαίο τραπέζι της σάλας οι τραγουδίστριες κάθονται (φωτό), τραγουδούν και χορεύουν πάνω στο τραπέζι. Το χρησιμοποιούν σαν προέκταση της πίστας. 

Το παρακάτω βιντεάκι είναι από event τους σε εξωτερικό χώρο. Δείτε το για να καταλάβετε την γκάμα της μουσικής, τις φωνές και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου